Билд“ разкри, че ситуацията край града е станала причина да

...
 Билд“ разкри, че ситуацията край града е станала причина да
Коментари Харесай

Елитни бойни части засилват отбраната на Бахмут? „Вагнер“-ците провалят контранастъплението

 „ Билд “ разкри, че обстановката край града е станала причина да различия сред президентът на Украйна и ген. Валерий Залужний

Украинската войска няма да се изтегля от Бахмут, а даже ще бъдат изпратени там елитни бойни елементи, които да засилят защитата на града. Това разгласи президентът на Украйна Володимир Зеленски. 

Той приказва за съвещанието на Щаба на висшото главнокомандване, на което бяха разисквани, наред с други неща, обстановката в региона на Бахмут. Позицията да не се изтегля от града и да се ускори защитата там беше подкрепена единомислещо на срещата, оповестява украинската осведомителна организация УНiАН.

„ Главнокомандващият, командирите, разузнаването имаха специфичен отчет за обстановката в Бахмут, към града. Повече от час разговаряхме. Всъщност тематиката за Бахмут бе съществена за този щаб. Искам да бъда прям. За страдание има доста разнообразни дезинформация от тези, които не знаят за тайните диалози за защитата, само че настояват нещо за някакви сякаш решения по отбранителни въпроси. Обществото би трябвало да разбере смисълът на нашите отбранителни интервенции, за същинският смисъл “, сподели президентът в обичайното си вечерно видеообръщение към украинците.

Той разкри, че непосредствено е попитал командващият Сухопътните войски на Украйна генерал-полковник Александър Сирски и ген. Валерий Залужни - главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна, за това по какъв начин виждат защитата интервенция в посока Бахмут - да се изтеглят, или да не престават защитата и да укрепват в града. 

„ И двамата генерали дадоха отговор: „ Не отстъпвайте “. И тази позиция беше единомислещо подкрепена от щаба. Нямаше други позиции. Казах на главнокомандващия да откри подобаващите сили, с цел да помогне на момчетата в Бахмут “, съобщи Зеленски.

УНiАН цитира ген. Сирски, съгласно който украинските военни се пробват да предотвратят обкръжаването на града-крепост. Ожесточени боеве за него се водят от август 2022 г. 

Масово евакуиране на украинските войски от Бахмут няма, съобщи в изявление за CNN представителят на източните сили от армията на Киев Сергей Череванов. 

„ Няма всеобщо евакуиране, има маса обособени игри – прекосяване на запад от река Бахмутка, взривяване на мостове и така нататък Седмица, откакто го оставят ВСУ, може да приказват по образеца на Соледар за героични отбранителни боеве “, разяснява пък роденият в украинския град Суми боен анализатор Михаил Онуфриенко.

Той цитира в. „ Уолстрийт Джърнъл “, в който се оповестява, че „ Вагнер “-овците изтощават въоръжените сили на Украйна в Бахмут и на армията на режима в Киев няма да останат сили за пролетно контранастъпление поради унищожаването на най-боеспособните елементи. 

„ Билд “ пък разкри, че обстановката край Бахмут стана причина да различия сред Зеленски и Заложни. 

В същото време (не)отстъпващите сили се пробват да основат отбранителна линия в Багдановка, Хромово и Красное, прибавя Онуфриенко в последния си видокоментар за войната в Украйна, оповестен тази заран в Телеграм. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР